Veganské vanilkové rohlíčky

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 
100 g mandlové mouky
  • 
200 g rostlinného či kokosového oleje/tuku

  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr na posypání

Postup: V míse smíchejte klasickou a mandlovou mouku, cukr moučku a můžete přidat ještě trochu čerstvě namletých mandlí. Přidejte olej, vanilkový cukr a pomocí rukou vypracujeme těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechejte odležet v lednici cca 30 minut. Po odležení těsto vyválejte na plát silná asi 1 cm a tvarujte či vykrajujte z těsta rohlíčky. Hotové rohlíčky přendejte na plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 160 °C asi 15 minut. Na závěr rohlíčky posypejte moučkovým cukrem.