Postup: Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli. Po 3 minutách přidejte rozmačkaný česnek, restujte další minutu. Přidejte na nudličky nakrájenou hlívu (tužší části hlívy odstraňte nebo nakrájejte na menší kousky). Zasypejte mletou paprikou, rozdrobeným bujónem, solí, promíchejte a lehce restujte – maximálně 30 sekund, aby paprika nezhořkla. Poprašte lžící mouky, opět promíchejte a za stálého míchání přilévejte vodu. Vařte 20 minut, v polovině vaření přidejte sušenou majoránku. Dochuťte citrónem, solí a pepřem dle chuti. Před podáváním můžete ozdobit čerstvou majoránkou.
Veganská dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ingredience:
- 300 g hlívy ústřičné
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr horké vody
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1–2 lžíce citrónové šťávy
- sůl a pepř dle chuti
- 1 snítka čerstvé majoránky