Postup: Tofu nakrájejte na přibližně dvou centimetrové kousky. Hoďte na pánev s trochou oleje a opékejte z každé strany do zlatova. Hotové tofu odložte stranou. Nyní orestujte na troše oleje na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidejte nastrouhaný zázvor a restujte další dvě minuty. Okořeňte, osolte a dochuťte chilli kořením. Opékejte půl minuty. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a pak přidejte ještě nakrájené rajče, smetanu na vaření, jogurt a kešu. Vařte asi deset minut. Omáčku rozmixujte nebo nechejte, jak je. Nakonec přimíchejte hotové tofu, zamíchejte a podávejte s rýží Basmati v dřevěné misce. Vršek ozdobte čerstvým koriandrem, nasekanými kešu oříšky, chilli papričkou a limetkou.
Náš tip: Chcete-li si připravit veganskou variantu, použijte rostlinnou smetanu na vaření a bílý rostlinný jogurt. Poměr zůstává stejný.