Krémová polévka z červené řepy a česneku

Krémová polévka z červené řepy a česneku

Ingredience:

  • 7 stroužků česneku

  • 2 uvařené červené řepy

  • 1 cibule
  • 
1 uvařená brambora
  • 
kostka zeleninového bujónu

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 
600 ml vody

  • 60 g veganské zakysané smetany
  • 
sůl dle chuti

Postup: Oloupejte 7 stroužků česneku a spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky smíchejte v misce s olejem a špetkou soli. Dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 °C asi 10–15 minut. Mezitím si nakrájejte předvařenou zeleninu. Upečený česnek a cibuli vložte do rozehřátého hrnce, rozdrobte k nim bujón a zamíchejte.

Zhruba po půl minutě přidejte zeleninu, osolte, promíchejte a nechejte ještě chvíli propojit chutě. Pak přidejte vodu, vařte asi 5 minut. Poté vše rozmixujte a vmíchejte zakysanou smetanu. Dle chuti osolte, můžete dochutit umeoctem či citrónovou šťávou. Podávejte ozdobené praženými dýňovými semínky, lístky čerstvé máty a zakysanou smetanou.

Pozn.: Množství vody se může lišit podle velikosti použitých surovin. Upravte dle sebe, aby polévka nebyla příliš hustá nebo naopak řídká.

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.