Ingredience:
- 500 g zmražených jahod
- 100 g krupicového cukru
- 100–150 ml vody
- 1 citron
- čerstvé jahody na ozdobu
- čerstvá meduňka či máta na ozdobu
- 40 ml Cointreau pomerančového likéru ve verzi pro dospělé
Postup: Nejprve připravte cukrový rozvar. Krátce povařte vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, pak nechejte vychladnout.
Jahody rozmixujte na pyré. Pak smíchejte rozmixované jahody s cca 250 ml cukrového rozvaru. Pokud připravujete verzi pro dospělé, můžete sorbet ozvláštnit pomerančovým likérem
Cointreau, případně přidat trochu sektu. Nakonec ochuťte šťávou z vymačkaného citronu. Hotový sorbet můžete ihned servírovat. K servírování doporučujeme
dřevěné či
kokosové misky. Vršek sorbetu ozdobte čerstvými jahodami a meduňkou či mátou.