Aromaterapie z domova aneb voňavá medicína. Co vše dokáže vyléčit?

Aromaterapie z domova aneb voňavá medicína. Co vše dokáže vyléčit?

Aromaterapie pomáhá při léčení duše i těla. Nejčastěji se při ní využívají léčebné účinky vonných esenciálních olejů, ale skvělými pomocníky při aromaterapii jsou i přírodní svíčky. Jak proměnit váš domov ve voňavou oázu, která posílí vaši rovnováhu a harmonii? Jak vybrat správnou směs esenciálních olejů?

Znáte svou diagnózu? Pak můžete začít

Aromaterapie nemůže nahradit odbornou zdravotní péči, může být však ke klasické léčbě výborným doplňkem. Avšak i před zahájením aromaterapie je potřeba znát svou diagnózu, protože jedině tak je možné správně léčit příznaky, o nichž se jinak radíte se svým lékařem. Podle Zuzany Linhares, CEO a provozní manažerky TROPIKALIA jsou při aromaterapii nejúčinnější kvalitní 100% esenciální oleje, které můžete použít do aromalampy, k inhalaci a v neposlední řadě pro výrobu svíček. Které z esenciálních olejů jsou nejlepší?

Výběr esenciálního oleje je závislý na tom, co s ním chcete léčit nebo čemu potřebujete předcházet. V našem e-shopu a v kamenném obchodě na Vinohradech máme široký výběr esenciálních olejů i dalších pomocníků k domácí aromaterapii,“ doporučuje Zuzana Linhares.

Esenciálním olejem proti špatné náladě i úzkostem

esenciální oleje, aromaterapie, oleje do aromalampy

Aromaterapie bývá velmi účinná při úzkostných stavech, únavě, stresu nebo obecně při špatné náladě. „Esenciální oleje obsahují velké množství antioxidantů, antibakteriálních a jiných látek, které dokážou blahodárně působit na psychiku člověka,“ tvrdí Zuzana Linhares a dodává, že chcete-li si dopomoct k lepší psychické pohodě, stojí za vyzkoušení směs 100% esenciálních olejů levandule s tóny růžového dřeva nebo 100% esenciální olej z mandarinky, který navozuje psychické zklidnění a je velmi účinný i při bolestech hlavy.


Trápí vás nespavost? Přivoňte si k meduňce

Evergreenem na nespavost je 100% esenciální olej z meduňky, který se dokáže vypořádat nejen s nespavostí, ale zároveň uvolňuje napětí a nervozitu, podporuje trávení a pocení. Dalším osvědčeným olejem na nespavost je levandule. „Esenciální levandulový olej patří k vůbec těm nejoblíbenějším. Pomáhá s nespavostí, k psychickému uvolnění a kromě toho účinně odpuzuje hmyz a pomáhá při léčbě ekzému,“ říká Zuzana Linhares z TROPIKALIA.


Jaký olej na nachlazení a pro lepší imunitu?

Při nachlazení, angíně a revmatismu pomáhá směs 100% esenciální olejů zázvoru a pomeranče, kterou můžete užívat po celý rok. Dalšími účinnými oleji proti nachlazení, které navíc blahodárně působí na dýchací cesty, jsou olejíček z máty citronové nebo esenciální olej získaný lisováním čerstvého oplodí citronovníku. Na posílení imunity je výborný 100% esenciální olej z grapefruitu, který má navíc antidepresivní, stimulující a osvěžující účinky.


Esenciální olej si poradí i s chřipkou

Chřipkové období snáze překonáte s esenciálním olejem z borovice, což potvrzuje i Zuzana Linhares: „Olejíček má příjemnou lesní vůni a doporučuji ho při infekcích dýchacích cest, chřipce, bronchitidě, astmatu, revmatismu a při neuralgických bolestech.“ Olej můžete použít do aromalampy, je vhodný k inhalaci i pro domácí výrobu svíček.


Doplňky k aromaterapii, bez kterých se neobejdete

aromalampa, veganské svíčky, veganské svíčky v kokosu, tropicandle, přírodní svíčky

Základem je aromalampa. Jaký druh či design zvolíte je čistě na vašem vkusu, co je však důležité – vždy přidejte do aromalampy vodu. Voda zabrání tomu, aby se olej připaloval a navíc díky vodě se dokáže esenciální olej lépe rozplynout v prostoru. „Pokud se rozhodnete olej inhalovat, můžete ho nakapat na čistý látkový kapesník a vůni z něj vdechovat nebo olej nakapejte do mísy s horkou vodou, nakloňte se nad ní, hlavu zakryjte ručníkem a inhalujte,“ radí Zuzana Linhares.


K psychickému uvolnění pomohou svíčky

Kromě esenciálních olejů pomáhají k lepší psychické pohodě přírodní svíčky. Vybrat si u nás můžete veganské svíčky v kokosu nebo oblíbené Tropicandle ve skle. Na výběr máme širokou škálu vůni, které vám pomohou dojít ke zklidnění těla i duše. Zuzana Linhares dává na závěr ještě jeden tip: „K provonění interiéru a navození příjemné atmosféry doporučuji přírodní vonné vosky do aromalampy. Jsou vyrobeny ručně s láskou v České republice a mají to nejlepší složení.“

Veganské svíčky v kokosu

Autor: Linda Tomsa Kalašová

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.